۱۷ مهر ۱۴۰۱، ۱۱:۱۰

توسط موسسه پژوهشی بایسنغر در هرات؛

«چارایماق و شاخه‌های آن» منتشر می‌شود

«چارایماق و شاخه‌های آن» منتشر می‌شود

کتاب «چارایماق و شاخه‌های آن؛ جمشیدی، هزاره قلعه‌نو، فیروزکوهی و تایمنی» به کوشش لودویگ آدمک و ترجمه عبدالعظیم صدیقی به زودی توسط موسسه بایسنغر در هرات منتشر می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مؤسسه پژوهشی بایسنغر در هرات کتاب «چارایماق و شاخه‌های آن؛ جمشیدی، هزاره قلعه‌نو، فیروزکوهی و تایمنی» به کوشش لودویگ آدمک و ترجمه عبدالعظیم صدیقی را به زودی در ۴۲۰ صفحه منتشر می‌کند. مترجم این کتاب به صورت تخصصی روی اقوام کار می‌کند و بویژه مقاله‌های او درباره قوم جمشیدی اهمیت بسیاری دارد.

این کتاب سرگذشت مهمی دارد. انگلیس‌ها در افغانستان یک مجموعه ۶ جلدی درباره افغانستان تهیه کردند که همه از دل گزارش‌های افسران و جاسوسان آنها به دست آمد. تا مدت‌ها این گزارش‌ها در زمره اسناد محرمانه بودند و کسی به آنها دسترسی نداشت تا این که به سال ۱۹۷۵ از رده محرمیت خارج و انگلیسی‌ها نیز از شبه قاره بیرون شدند. بعداً لودویگ آدمک خاورشناس مجارستانی - آمریکایی این اطلاعات را در ۶ جلد با ویرایش و کوشش خود به چاپ رساند.

«چارایماق و شاخه‌های آن؛ جمشیدی، هزاره قلعه‌نو، فیروزکوهی و تایمنی» در اصل ترجمه جلد سوم این مجموعه است که اختصاص به هرات و افغانستان شمال غربی دارد. این کتاب اطلاعات بسیار دقیقی از حدود ۱۵۰ سال قبل هرات و نواحی اطراف آن را به مخاطبان ارائه می‌کند.

کتاب برای ایرانی‌ها نیز می‌تواند ارزنده و مهم باشد، چرا که سیاری از این اقوامی که در کتاب به آنها پرداخته شده، اکنون بدنه اصلی قوم در ایران زندگی می‌کند مثل تیموری‌ها، جمشیدی‌ها و… بسیاری از تیموری‌ها و جمشیدی‌ها و هزاره‌ها اکنون از تایباد تا مشهد پراکنده‌اند و به زندگی مشغول.

کد خبر 5605126

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha